català · castellano · english · français   Inici | Galeria | Situació | Contacte
 
Història Entorn
i activitats
Celebracions Esdeveniments
d'empresa
Allotjament
amb encant
Rodatges Serveis Vins
Riudabella
 
 


HISTÒRIA


Els orígens de Riudabella es remunten al període neolític
(IV-V mil·lenni a. de C.), com ho demostren els diferents jaciments prehistòrics, ibèrics i romans trobats als seus voltants.

Després que Ponç II de Cervera va reconquerir aquestes terres als àrabs vers el 1132, Ramón Berenguer IV, comte de Barcelona, les entregà a l’abadia de Fontfreda l’any 1150 per fundar el monestir de Poblet. Riudabella es va convertir llavors en una de les granges cistercenques més actives de la zona i en el segle XV l’abat Delgado hi va fer construir una casa de repòs per als monjos de més edat.

L’any 1835, amb la desamortització de Mendizábal, els monjos van haver d’abandonar Poblet i les seves propietats van ser saquejades i destruïdes. El 1841 la granja-castell de Riudabella va ser adquirida en subhasta pública per Pere Gil i Babot, i el 1860 s’inicià el procés de restauració fins arribar al seu estat actual de recinte emmurallat, sota la tutela i gestió dels hereus de la família Gil Moreno de Mora.

 
Finca Riudabella, s/n - 43430 Vimbodí (Tarragona) - Tel. 977 87 80 40 / 606 46 48 90 - info@riudabella.com - Notal legal